Magyar Jövőről

Nem biztos, hogy 54 évnyi távollét után ma is jól látom az otthoni helyzetet, vagy a kibontakozás helyes útját, de valószínü, hogy az otthon élőknél talán jobban ismerem a képet melyet nemzetközi media fest rólunk, s annak pozitív és negative vonásait. Alábbi irásaimban igyekszem felvázolni a gondokat és azok megoldásait az amerikai perspektívából.

Véleményem szerint, gondjaink között fontos szerepet játszik a közösségi tudat hiánya. Ebből fakad nem csak a korrupció és annak a meggyőződésnek a gyengülése vagy hiánya, hogy a magyar jövő a magunk kezében van. A fentiek tehát az összetevői a bizalmatlanság, multbanézés és pesszimizmus légkörének, tehát annak a lelki állapotnak mely a magyarság önbizalmát és önbecsülését rombola.

Alábbi irásaim részletezik azokat a konkrét lépéseket, melyek szükségesek, hogy hazánkba visszatérjen az optimizmus, hogy ne a probémákra, hanem a megoldásokra és ne a multra, hanem a jövőre koncentráljunk. Ennek az igyekezetnek első lépése a belső és külső megbékélés kell legyen: megbékélés nem csak szomszédainkkal, de a néhai kommunistákkal is és belső kisebbségeinkkel is, köztük a magyar zsidósággal, cigánysággal is.

Leave a Reply